Nieuws

Of Red Diamond Jacks


Neem een kijkje op Instagram om zo de dagelijkse avonturen van de viervoeters van 'Of Red Diamond Jacks' op te volgen! 

NIEUWS

Onwards and upwards: DS Eindhoven 

Terwijl het in België verkiezingen waren, gingen wij richting Eindhoven om deel te nemen aan de hondententoonstelling. Een prachtig zonnetje, mooi terrein, leuk gezelschap... maakten de dag compleet.
Tijdens de keuring verkreeg Charlie de tweede plaats met uitmuntend en een prachtig keurrapport. We kijken niet achterom en houden 'onwards and upwards' in ons achterhoofd


 • 2nd place with excellent in open class
 • Jos De Cuyper (BE)


09 juni 2024

Happy belated birthday 

De verjaardagswensen waren al verstuurd maar de collage liet even op zich wachten... Toch wil ik de vijfling van Renée en Billie (zie T-nest Renée en Billie) ook via deze weg in de bloemetjes zetten. Op naar een volgend levensjaar vol avontuur, liefde, gezondheid... Gelukkige tweede verjaardag


1 juni 2024

Keep calm and hop on: DS Ter Hopstreek te Wieze 


Charlie liep voor de eerste keer in de open klasse en op 1 jaar en 7 maanden kreeg ze de beoordeling 'uitmuntend' en de eerste plaats met RCAC. 


Samen met gelijkgezinden hebben we er een heel gezellige dag van gemaakt. Nadien heeft Charlie zich nog naar hartenlust geamuseerd in de tuin want het was wonder boven wonder stralend zonnig weer. 


 • 1st place with excellent in open class
 • RCAC 
 • Róbert Kotlár (HU)


25 mei 2024

Joy is a vitamin for the soul, you should have a little everyday
IDS Flanders Dog Show 

Charlie: een hondje vol attitude, leven, plezier... Samen met haar heb ik me dan ook vandaag helemaal kunnen focussen op het leuke van de hondententoonstelling. Gezellig gezelschap, vakkundige keurmeester, mooi weer en een geweldig resultaat als de beste Jack Russell Terriër van de dag. Die kleine deugniet met een echt terriërhart doet me dromen over de toekomst...


 • 1st place with excellent in intermediate class
 • CAC- FCI CACIB
 • BOB
 • Corinne Cardinal (BE)


11 mei 2024

A girl should be two things: who and what she wants

IDS Antwerp Dog Show Brabo 


Charlie is nu anderhalf jaar en wat kan m'n meisje al terugblikken op een mooie showcarrière! Ook vandaag ging ze er met hart en ziel voor, dit resulteerde in de eerste plaats in de tussenklasse met de beoordeling 'uitmuntend'. Met haar ondeugende blik en klaar-voor-alles attitude wist ze de keurmeester te paaien waardoor ze ook nog eens de RCAC-RCACIB bemachtigde.


 • 1st place intermediate class with excellent
 • RCAC - RCACIB
 • Simon Rooney (IE)


21 april 2024

365 days of laughter and joy

De vijfling van Germaine en Billie (zie W-nest: Germaine en Billie) zijn gisteren 1 jaar oud geworden. Ze blikken terug op een jaar vol avonturen met de baasjes, knuffels, sport en spel... Op naar een mooi nieuw tweede levensjaar waarbij ze elke dag een lach op ieders gezicht toveren! Vele knuffels van ons! 


14 april 2024

Love is a four legged word

Vandaag mag de zevenling van Colette en Rocco (zie T-nest: Colette & Rocco) alweer vier kaarsjes uitblazen! Wat genieten ze toch met volle teugen van het leven: reizen, wandelingen, muisjes vangen, luieren op de zetel... Ze doen het allemaal met hart en ziel. Gelukkige verjaardag hartendiefjes

 

8 april 2024

Blessed are the pure in heart: IDS Schaal der Kempen (16-03-2024)

Na een lange afwezigheid van de hondententoonstelling ging Billie ging nog eens mee en daar bewees hij weer eens dat hij nog steeds alive and kicking is. Hij behaalde de eerste plaats met de beoordeling uitmuntend in de open klasse en kreeg daarna ook nog eens de RCAC/RCACIB. Met z'n lief, vrolijk, speels en gehoorzaam karakter staat hij steeds paraat om z'n baasje trots te maken. Samen met het loopse en ondeugende halfzusje Charlie was hij ook het beste koppeltje van het ras. Spijtig genoeg hebben we geen foto's van de show maar vrolijke speelfoto's zetten zijn enthousiast karakter nog beter in de verf. 

 • 1st place with excellent in open class
 • RCAC-RCACIB
 • Best couple with 'The Violet Charlie Of Red Diamond Jacks'
 • Sean Delmar (IE)


16 maart 2024

Every great achievement in history began with a single step

IDS Mouscron 


Vandaag bracht de hondenshowmicrobe ons in Wallonië en Charlie had er duidelijk zin in. Looks, attitude, brains en een bedelend snoetje om iets te krijgen van vrienden ... ze heeft het allemaal! Ik ben dan ook heel fier dat ik haar baasje ben.

Als een echte Jack Russell Terriër gaf ze zich weer ten volle en dit werd ook opgemerkt door omstaanders. Ze heeft dan ook vele complimenten mogen ontvangen. Tijdens de wedstrijd behaalde ze de eerste plaats in de tussenklasse met de beoordeling 'uitmuntend'. Daarna sleepte ze de reserve CAC/CACIB in de wacht.

 • 1st place in intermediate class with excellent
 • reserve CAC/CACIB
 • Muriel Froelich (FR)

27 januari 2024

The best time for new beginnings is now: DS Ambiorixtrofee Genk 

De eerste show van het nieuwe jaar was een schot in de roos. Charlie deed op een leeftijd van 15 maanden voor de eerste keer haar entree in de tussenklasse waar ze als jongste van de volwassen honden de eerste plaats wist te bemachtigen. Daarna werd ze beste teef en kreeg ze haar eerste kampioenspunt. Als bekroning op haar fantastische optreden kon ze zelfs oudere honden en kampioenen verslaan waardoor ze ook nog eens het beste van het ras werd en de titel 'Ambiorix Winner' kreeg. Ook de keurmeester was zeer lovend over haar temperament, uiterlijk... Woorden schieten me dan ook tekort om te verwoorden hoe trots ik ben op m'n meisje. Wat een entree in de wereld van de volwassen honden!

 • 1st place intermediate class (15 months)
 • CAC - Ambiorix Winner' - excellent
 • Best of breed
 • Elly Weggemans (NL)

13 januari 2024

Terminator: I'll be back: Lovanium Trofee 

Terminator-gewijs is Germaine terug van weggeweest op de hondententoonstelling. Na een lange pauze deed ze een geweldige entree waardoor ze de beoordeling 'uitmuntend' behaalde en de tweede beste teef van het ras werd. Nog even wat trainen en ze is er weer helemaal klaar voor om de ring te herveroveren. Maar eerst... wat chillen op het favoriete plekje voor het raam.


 • 2nd place in open classe with excellent
 • RCAC-RCACIB
 • Pietro Marino (IT)

28 oktober 2023

Life without liberty, is like a body without spirit:  IDS Wallonia Dog Show Mons 


Vandaag ging ik met Charlie naar het Franse gedeelte van België. Dus 's morgens vroeg op om daarna te kunnen genieten van een leuke en gezellige show. Zowel Charlie en ik genoten van de relaxte sfeer.

Tijdens de raskeuring deed Charlie het formidabel in de jeugdklasse. Ze behaalde dankzij haar attitude en looks de eerste plaats met de beoordeling 'uitmuntend'. Hierdoor mag ze zich voortaan voorstellen als 'Wallonia Winner Junior'. Als klap op de vuurpijl heeft Charlie nu ook genoeg kampioenspunten verzameld om ook Belgisch jeugdkampioen te worden!

Spijtig genoeg heb ik geen foto van de show maar niet getreurd want bij thuiskomst heb ik haar nog snel even op de gevoelige plaat gezet in de tuin. Zeg nu zelf... zo in vrijheid zonder lijntje... dan zie je echte schoonheid

 • 1th place with excellent in junior class
 • Wallonia Winner Junior'
 • Belgian Junior Champion
 • John Madden (IE)

08 oktober 2023

The party had just begun, these little darlings are turning one


Vandaag is het feest van de zevenling van Colette en Theunn zijn één jaar geworden! Het lijkt alsof het gisteren was toen we in spanning op hun komst wachtten. Eén jaar vol plezier, liefde, avontuur, knuffels... Gelukkige verjaardag van mama Colette en ons! 

Meer informatie over deze puppy's kan je vinden bij V-nest Colette & Theunn. 


01 oktober 2023

It takes courage to grow up and become who you really are: 
IDS Exposition Canine Internationale Luxembourg 

Nummer twee stond centraal dit weekend. Twee dagen show, twee keer de beoordeling uitmuntend met tweede plaats en twee maal lovende commentaren van keurmeesters die het ras door én door kennen. Dit weekend bevestigde nogmaals dat Charlie een fantastische Jack Russell is die enkel wat volwassener moet worden in looks (wat normaal is omdat ze nog maar net 11 maanden is). Ik ben dan ook apetrots op m'n tienertje met een hart van goud.


 • 2nd place with excellent in junior class
 • Cathy Delmar (IE)

03 september 2023

Just the two of us:  IDS Exposition Canine Internationale Luxembourg 


De start van het schooljaar is alweer achter de rug en samen met Charlie besloot ik een weekendje Luxemburg in te plannen. In de auto, op terras, op de show, in bed... Charlie is m'n partner in crime die steeds alles vol overgave doet. Haar eerste tripje alleen doet ze ook voorbeeldig en ze geniet van de onverdeelde aandacht.

Op show was ze zoals gewoonlijk heel enthousiast en daardoor kreeg ze de tweede plaats uitmuntend van keurmeester Bojan Matakovic. Nog even wat volwassener worden en ze wordt een toppertje. Met deze beoordeling van de rasspecialist ben ik dan ook zeer tevreden. De toekomst heeft nog iets moois in het verschiet voor ons

 • 2nd place in junior class with excellent
 • Bojan Matakovic

02 september 2023

A team that sweats together sticks together:  IDS Sint-Rombouts Trophy 


Vandaag ging ik samen met Charlie op show te Mechelen. Ze had er duidelijk zin in en deed het dan ook voortreffelijk. Ze behaalde de tweede plaats met de beoordeling 'uitmuntend'. Wat is het toch heerlijk om samen met haar een team te vormen. Aandacht en liefde voor elkaar: de formule voor het ideale duo!


 • 2nd place with excellent in junior class
 • Carol Mulcahy (IE)


20 augustus 2023

All our dreams can come true if we have the courage to pursue them:  KVN Aalst - Junior & Veteran day 


Op moederdag gingen Charlie en ik op show in Aalst. Daar maakte ze me door haar zin voor avontuur, vriendelijkheid... wederom een fier baasje. Deze keer jureerde keurmeester Wim Wellens haar en ook hij was lyrisch over haar kwaliteiten. Ze moet nog enkel een beetje volwassener worden (wat te begrijpen is als ze nog maar 10 maanden is, dus dat komt helemaal in orde).

Vandaag geniet ze van een relax-dagje zodat we weer met opgeladen batterijen kunnen dromen over de toekomst. 


 • 2nd place with excellent in junior class
 • Wim Wellens (NL)

15 augustus 2023

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen: Open show Brabo 

Ondanks de wind en de regen gedurende de gehele dag hebben we genoten van de goed georganiseerde show van Brabo. Samen met gelijkgezinden maakten we er een onvergetelijke dag van, waarbij humor niet ver weg was.

Charlie deed het wederom fantastisch! Ze behaalde als junior teefje de eerste plaats met de beoordeling 'uitmuntend' en een prachtig keurrapport. Ook bekroonde terriërspecialist François Graulus haar tot beste jeugd én beste van het ras. Ik ben dan ook heel blij met z'n complimenten over Charlie want bij een natte hond klopt de quote 'what you see, is what you get' helemaal!

In de erering viel Charlie deze keer in de smaak bij keurmeester Jos De Cuyper want uit de gehele terriërgroep werd zij de tweede beste terriër van de gehele show.

 • 1th place with excellent in junior class
 • Junior BOB + BOB
 • François Graulus (BE)
 • Ring of honour:reserve BIS group 3 terriërs
 • Jos De Cuyper (BE)


06 augutus 2023

Youth is the trustee of prosperity:  DS Rotterdam 


Charlie ging vandaag voor de eerste keer op show in Nederland en ze had direct de wind in de zeilen. Meerdere honden, het herfstig weer... het kon haar allemaal niet deren en vol overgave liet ze haar talenten in de ring zien. Zo complimenteerde de keurmeester haar kwaliteiten, liep ze als een volleerde dame door de ring, kreeg ze (als één van de weinigen) de beoordeling uitmuntend en behaalde ze de eerste plaats bij de jeugd teven. Met deze geweldige prestatie werd ze zo de beste jeugdhond én heeft ze ook al het eerste puntje voor de Nederlandse jeugdkampioenstitel verzameld. Dit alles presteert m'n meisje op de jeugdige leeftijd van 10 maanden!

 • 1th place with excellent in junior class
 • Best junior
 • Frisk Svante (SE)


05 augustus 2023

Without rain there is no life:  Open show BKV Die Scone 


Ondanks de wind en de regen hebben we genoten van een gezellige showdag. Samen met gelijkgezinden maakten we er een leuke dag van én ik kreeg een paleis van een tent aangeboden om onder te schuilen (dankjewel familie Goos).

Tijdens de raskeuring liet Charlie het beste van zichzelf zien en kreeg ze de beoordeling 'uitmuntend' en de eerste plaats.

Als beste jeugdhond van het ras mocht ze later op de dag ook haar talenten in de erering laten zien. Daar zorgde de keurmeester voor het zonnestraaltje van de dag want ze werd uit een heel grote groep jeugdhonden van verschillende rassen uitverkozen tot één van de beste jeugdhonden van de dag.

Naast deze prestaties gedroeg Charlie zich ook als een dappere Jack Russell. Ondanks wapperende vlaggen, dreigende (omvallende) tenten, de regen tijdens de erering, de loopsheid... was ze haar vrolijke en ondeugende zelve.

 • 1th place junior class - excellent - BOB Junior
 • Elizabeth Gonzalez (GI)
 • Ring of honour: selected one of the 6 best junior dogs
 • Chantal van Raamsdonk (BE)


30 juli 2023

Two fast birthday


De tijd vliegt en deze zevenling mogen vandaag twee kaarsjes uitblazen. Zoals het een echte Jack Russell betaamt, genieten ze met elke vezel van hun lijfje van het leven: muisjes vangen, zwemmen, zeilen, avontuurlijke wandelingen... Laat de extra verwennerij maar beginnen en vele knuffels van ons en in het bijzonder van mama Colette. (zie U-nest: Colette en Hummer)


26 juli 2023

Experiences from our youth shape what we do later in life: 
IDS Golden Dog Trophy 

Charlie stond op 9,5 maand voor de eerste keer in de jeugdklasse. Daar kreeg ze de beoordeling 'uitmuntend' en de 2de plaats. Ze gedroeg zich als een voorbeeldig dametje en we gaan haar jeugdperiode dan ook met trots tegemoet. The best is yet to come...


 • 2nd place with excellent in junior class
 • Anna Brankovic (RS)


23 juli 2023

A champion is made of heart:  DS Open Show der Kempen


Lucienne begon met enthousiasme aan de zomervakantie. Ondanks de hitte, zette ze zich vol overgave in.


Ze bemachtigde de beoordeling 'uitmuntend' en een fantastisch keuringsrapport. Door dit alles werd ze de beste jeugd én de beste Jack Russell van de dag.


In de erering behaalde ze de 3de plaats in rasgroep 3 'terriërs' en werd ze geselecteerd in een grote groep jeugdhonden.

Dankzij haar fantastische prestaties in de jeugdklasse kan ze zich vanaf heden Belgisch jeugdkampioen noemen. Met dank aan de keurmeesters voor de appreciatie van m'n kleine hartendief.


 • 1st place with excellent - Junior BOB - BOB
 • 3th place in group 3 - selected in junior group
 • Belgian Junior Champion
 • Theo Leenen

08 juli 2023

A simple hello could lead to a million of things


Vandaag gingen we weer met de puppy's op stap. Een autoritje, shoppen, kijken naar het verkeer, hallo zeggen tegen jong en oud... De vijfling heeft weer grote stappen gezet in het socialisatieproces. Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.


03 juni 2023

IDS Wieze 

Charlie ging vandaag als een speer en dit werd ook opgemerkt door de keurmeester. Ze kreeg daardoor de eerste plaats als puppy teef en kon daarna zelfs de beste puppy van het ras worden.

Als klap op de vuurpijl versloog ze op het einde van de dag, als kleinste uit de hele groep, alle andere puppy's. De rozet die bij dit best-in-show-moment hoort, staat mooi te pronken in de woonkamer! Wat doet mijn kleine meid dat toch ongelooflijk goed. Ook al zegt mijn gezicht het niet op de foto maar we zijn door het dolle heen. Nu even ontspannen met de andere hondjes en daarna met z'n allen vroeg onder de veren.


 • 1th place with very promising + BOB Puppy
 • BIS PuppyRuiz Rodriguez Francisco (ES)

28 mei 2023

Have a 'one'derfull birthday


De vijf kleine kapoentjes (Zie V-nest Renée en Billie) mogen vandaag één kaarsje uitblazen! Op naar een jaar vol nieuwe avonturen, deugnietenstreken, speelpartijtjes, knuffelsessies... Veel liefs van mama Renée en papa Billie


25 mei 2023

Those little paws won't be little forever


Wat vliegt de tijd! Morgen wordt de vijfling al 6 weken oud. Ze ontpoppen zich in echte hondjes die naar hartenlust genieten van het mooie weer, lekker eten, knuffeltjes, speelpartijtjes met mama Germaine...

Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.


24 mei 2023

The adventure begins


De vijfling is nu 3,5 week en wat doen ze het geweldig! Met al hun zintuigen verkennen ze de wereld rond hen. Het speelparadijs is ook alweer verdubbeld waardoor ze al spelend genieten van hun avontuurlijk leventje. Daarnaast genieten ze samen met knuffelmama Germaine van het puppybezoek. Wat kan het leven toch prachtig zijn!

Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.


08 mei 2023

Lovanium: Jonge honden en veteranendag te Bonheiden


Charlie had er vandaag weer zin in! Vol enthousiasme, ondeugendheid, showallures... zette ze haar beste beentje voor. Hierdoor werd ze de beste puppy van het ras met de beoordeling 'veel belovend' en een prachtig keurrapport.

Als kers op de taart kon ze door haar prestaties van de gehele dag ook in de erering een plaatsing veroveren. Daar werden we immers de tweede beste puppy van alle rassen. Wat ben ik toch fier op m'n kleine hartendief! Met dank aan keurmeester Myriam Vermeire.


 • 1st place puppy with very promosing
 • BOB Puppy
 • 2nd place puppy in ring of honour


29 april 2023

Lovanium: Jonge honden en veteranendag te Bonheiden

Samen met Lucienne, Charlie en vrienden heb ik enorm genoten van deze fantastisch georganiseerde show waardoor mijn batterijen weer opgeladen zijn. Het zonnetje dat af en toe door de wolken piepte was een mooie meevaller tijdens de openluchtshow.

Lucienne behaalde vandaag dankzij haar looks en enthousiast karakter de eerste plaats bij de jeugd teven. Als kers op de taart kreeg ze ook nog eens een uitmuntend keurrapport. Met dank aan keurmeester Myriam Vermeire.


 • 1st place with excellent in junior class
 • Myriam Vermeire

29 april 2023

Happiness is a warm and happy puppy


De melkbar wordt druk gezocht door de vijfling waardoor ze al meer dan verdubbeld zijn in gewicht. Naast lekker dineren, genieten ze met volle teugen van hun luilekkerleventje. Ook hun neusjes beginnen al stilletjes aan het zwarte pigment te tonen. Wat vliegt de tijd want vandaag zijn deze kleine wondertjes al één week oud geworden.

Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.

20 april 2023

Let's be social


Een tijdje geleden heb ik samen met Marie de test van sociaal gedrag (van de Koninkelijke Kynologische Unie Sint-Hubertus) gedaan. Onder het goedziend oog van verschillende keurmeesters is Marie met vlag en wimpel geslaagd. Op naar de volgende uitdagingen...


20 april 2023

Love is the beauty of the soul


Gisteren tijdens de nacht zag de vijfling (4 reutjes en 1 teefje) van Germaine en Billie het levenslicht. Vol liefde geniet dit jonge gezinnetje van elkaar. De puppy's doen het voortreffelijk onder de goede zorgen van mama Germaine. Door de melkbar die 24 op 24 uur draait, zijn ze allen al mooi aangekomen qua gewicht. Wat is de natuur toch prachtig!

Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.


13 april 2023


Young, wild and three

Tijd vliegt en deze zeven schatjes worden vandaag al drie jaar! De zevenling geniet met volle teugen van het leven en dat mag vandaag extra gevierd worden. Op naar een nieuw levensjaar vol avontuur, knuffels, lekkernijen, speelpartijtjes... Gefeliciteerd lieverdjes! (zie T-nest Colette en Rocco)


08 april 2023

When it's time for souls to meet

Vandaag werden de kleintjes voor de eerste keer op de gevoelige plaat gezet. Voorlopig zitten ze nog lekker knus bij elkaar in het buikje van Germaine. Binnenkort kunnen we deze wondertjes hoogst persoonlijk ontmoeten! Bedankt voor de professionele nazorg van DAP Klavet. Voor meer informatie zie W-nest Germaine en Billie.


07 april 2023


Let the countdown begin...


Germaine geniet van de rust die ze krijgt tijdens haar laatste week van zwangerschap. Chillen in haar mandje, relaxen met het baasje op de zetel, op haar gemak wandelen door de tuin...: ze neemt haar tijd en bereidt zich rustig voor op het grote moment. Op 55 dagen dracht heeft ze nu al een mooi gevulde buik. Zullen het paaskonijntjes worden? (zie W-nest Germaine en Billie)


05 april 2023

IDS Luxembourg


Marie, een Jack Russell Terriër met een hart van goud, deed er vandaag nog een schepje bovenop. Ze behaalde wederom een 1ste plaats in de open klasse met de beoordeling 'uitmuntend' waardoor ze de CACL, haar laatste kampioensschapspunt voor Luxemburg, kreeg. Als kers op de taart kreeg ze voor haar fantastisch optreden ook de CACIB!

Door deze knappe prestatie mag Marie zich vanaf heden ook voorstellen als Luxemburgs én Internationaal kampioen. Tevens heeft ze haar tweede Crufts kwalificatie voor 2024 al 'in the pocket'. Als dat niet fantastisch is!

 • 1st place in open class with excellent
 • CACL & CACIB
 • Luxembourg Champion & International Champion
 • Crufts Qualification
 • Hans-Erhard Grütner (DE)

02 april 2023

IDS Luxembourg


Met haar zin voor avontuur geniet Lucienne met volle teugen van haar eerste ervaring van een buitenlands showweekend. Ongecompliceerd en vol leven gaat ze elke uitdaging aan. In de ring was ze dan ook een graag geziene gast en zo behaalde ze de tweede plaats met de beoordeling uitmuntend. Op naar morgen

 • 2nd place with excellent
 • RCAC junior
 • Myriam Vermeire (BE)

01 april 2023

IDS Luxembourg


Marie is terug van weggeweest en ze start haar showseizoen met de eerste plaats bij de open klasse teven met de beoordeling 'uitmuntend' en kreeg zo de CACL én de reserve CACIB. Ook behaalde ze vandaag op haar eerste show van dit jaar al haar eerste Crufts kwalificatie voor het jaar 2024.

Gehoorzaamheid, show ... poppemietje 'Marie' doet het allemaal! Wat ben ik toch fier op mijn klein hartendiefje. 


 • 1st place with excellent in open class
 • CACL - RCACIB
 • Crufts Qualification
 • Myriam Vermeire (BE)


01 april 2023

IDS Schaal der Kempen te Weelde

Charlie geniet van het leven en dat laat ze dan ook al te graag zien. Vol ondeugd, levenslust, enthousiasme... gaat ze elke uitdaging aan. Ze behaalde gisteren de eerste plaats bij de minor puppy teven en werd zo ook de beste minor puppy Jack Russell Terriër. Tijdens de erering zette ze haar beste beentje voor maar spijtig genoeg kon ze deze keer de keurmeester niet bekoren. Maar wat ben ik fier op m'n kleine meid die zo open van karakter is!

 • 1st place with very promosing in minor puppy bitch - BOB minor puppy
 • Rade Vesic (RS)

19 maart 2023

IDS Schaal der Kempen te Weelde 

Lucienne was helemaal in haar element vandaag en zoals gewoonlijk draaide haar staartje overuren. Ze behaalde met haar looks en enthousiasme de 2de plaats met de beoordeling uitmuntend bij de junior teven van het ras Jack Russell Terriër. Met haar erbij is elke dag een feestje.

 • 2nd place with excellent in junior class
 • Rade Vesic (RS)

19 maart 2023

The greatest gift of Easter is hope


De paasklokken zullen ons geen eitjes, konijntjes of kuikens brengen maar wel lieve schattige puppy's (zie W-nest Germaine & Billie). Vandaag zijn onze vermoedens immers officieel bevestigd dat Germaine zwanger is. Dankzij de vakkundigheid van onze vaste dierenartsvan dierenartsenpraktijk Klavet konden we via een gedetailleerde echografie al een eerste blik werpen op deze wondertjes van moeder natuur.


15 maart 2023

Spring open show Herve 


Charlie ging vandaag voor de tweede keer mee op show en ze deed het als een echte professional. Ze was totaal niet onder de indruk van de gezellige drukte, muziek, vreemde honden... Haar staartje draaide overuren waardoor ze nu uitgeteld in haar mandje ligt te slapen. Maar wat heeft ze weer een mooie prestatie neergezet: ze behaalde immers de eerste plaats bij de minor puppy's en werd zo de beste minor puppy van het ras. Nadien werd ze uit een grote groep minor puppy's van alle erkende rassen geselecteerd in de erering als één van de zes beste minor puppy's van de show. Wat ben ik weer fier op m'n kleine deugniet.

 • 1st place with very promosing in minor puppy classe - BOB Minor Puppy
 • Selected in the main ring: one of six best minor puppy of the day
 • Mag. Maja Korosec (SI)

05 maart 2023

Spring open show Herve 


Lucienne zette haar beste beentje voor en was na een rust van de showwereld weer helemaal in haar nopjes om voor de eerste keer in de jeugd klasse te beginnen. Ze deed dit vol enthousiasme en kreeg dan ook de eerste plaats met de beoordeling uitmuntend. Spijtig genoeg hebben we geen foto's omdat ik deze keer alleen op show ging maar haar 1ste kampioenschapspunt in al in de pocket


 • 1st place with excellent in youth classe
 • Mag. Maja Korosec (SI)

05 maart 2023

Vicente de La Villa Joiosa Of Red Diamond Jacks

Gisteren is Vicente (uit V-nest Colette & Theunn) naar z'n gouden mandje gegaan. We mochten wat langer genieten van Vicente omdat hij naar het buitenland zou gaan en wat hebben we plezier beleefd! De 1ste acht weken was het een drukke maar o zo fantastische tijd met de zevenling en toen de rest vertrok gingen wij samen gezellig naar de markt, winkelen, wandelen... Hij genoot zienbaar van alle extra aandacht en knuffels. Het ga je goed m'n lieve macho met een peperkoeken hartje.


15 januari 2023

De erering van de IDS Ambiorixtrofee werd gefilmd en zodoende staat Charlie (uit V-nest Colette en Theunn) haar eerste optreden op de gevoelige plaat.. Als jongste en kleinste hondje gedroeg ze zich zeer dapper, enthouasiast... Woorden schieten tekort hoe fier we op haar zijn! 


10 januari 2023

IDS Ambiorixtrofee 


Charlie (uit V-nest Colette en Theunn) deed vandaag haar entree in de grote showwereld. Ze was heel dapper, ondernemend, enthousiast... en zo behaalde ze een mooie eerste plaats met 'veel belovend' bij de 'minor puppy teven'. Daarna werd ze ook nog eens de beste minor puppy van het ras.

Terwijl we wachtten op de aanvang van de erering deed ons klein meisje nog eventjes een schoonheidsslaapje zodat ze weer met volle energie ervoor kon gaan. In de erering werd ze uit een grote groep geselecteerd en als klap op de vuurpijl kon ze een podiumplaats bemachtigen ( tweede beste minor puppy van alle rassen). Nog maar 13 weken maar wat deed ze het allemaal toch zo fantastisch. Ik ben dan ook ontzettend fier op haar! Bedankt aan iedereen die ons toejuichten en aan de keurmeesters voor hun appreciatie.

 • 1st place with very promising - BOB minor puppy (at the age of 13 weeks)
 • 2nd BIS Minor Puppy
 • Salvatore Tripoli (IT)
 • Chantal Van Raamsdonk (BE)

08 januari 2023

IDS Ambiorixtrofee 


Germaine begon het nieuwe jaar met een knaller! Ze behaalde de 1ste plaats bij de 'open klasse' teven en daarna werd ze ook nog eens de beste teef van het ras waardoor ze een dubbele CAC (kampioenschapspunten), een Fci CACIB én de titel 'Ambiorixwinner' kon bemachtigen. Als kroon op al haar werk werd ze daarna bestempeld als beste Jack Russell van de dag en versloeg ze zelfs haar broertje Theunn, die de beste reu werd.

In de erering gedroeg ze zich kranig en daardoor werd ze in de grote groep van terriërs geselecteerd als één van de beste zes terriërs van de dag.

 • 1st place with excellent - best bitch - BOB - Ambiorix Winner - 2xCAC - Fci CACIB
 • Selected best 6 terriërs
 • Salvatore Tripoli (IT)

08 januari 2023

IDS Brussels Dog Show 


Marie, een dametje met de 'looks, brains and personality'! Gisteren straalde ze in de showring en door haar prestaties van het afgelopen jaar mag ze zich vanaf heden introduceren als BELGISCH KAMPIOEN! Wat heeft ze al een mooi parcours afgelegd en ook gisteren viel ze in de prijzen. Bedankt Leon, om ons dametje zo te laten paraderen terwijl ik met Germaine in de ring stond, we zijn apetrots op dit fantastische duo! '

 • Belgian Champion
 • 1th place with excellent - 2 x CAC - Reserve CACIB - Crufts Qualification
 • 2nd place with excellent - Reserve CAC
 • Miodrag Vretenicic (ME) & Rade Dakic (RS)


11 december 2022

IDS Brussels Dog Show


Het was een ware veldslag om op de show te geraken waarbij we koude en een lange weg naar de expo moesten trotseren. Maar Germaine liet het niet aan haar hart komen en toonde dat ze nog steeds de looks, het temperament... heeft om te stralen op de showwedstrijden. Ze behaalde in een grote klasse op de twee showmomenten steeds de beoordeling uitmuntend en de derde plaats.

 • 2 x 3th place with excellent
 • Miodrag Vretenicic (ME) & Rade Dakic (RS)


11 december 2022

Dutch Winner


Samen met Marie hield ik de Belgische eer hoog op de Dutch Winner. Wat was ik fier om naast m'n poppemietje te mogen staan.

Dankzij haar prachtige looks kreeg Marie een mooi keurverslag en de eerste plaats in de open klasse. Met haar onweerstaanbare blik wist ze dan weer menig mensen rond haar pootje te winden. Ze heeft dus haar beste beentje voorgezet tijdens de wedstrijd. Nu maar hopen dat onze 'rode duivels' hetzelfde doen in de voetbalwedstrijd.


 • 1st place with excellent in open class
 • Iveta Novakova (CZ)

26 november 2022

Meten is weten


De zevenling is naar de dierenarts geweest voor de test naar eventuele portosystemische shunt, beter gekend als levershunt. Bij dit bloedonderzoek wordt het ammoniakgehalte in het bloed door speciale apparatuur getest zodat de werking van de lever in beeld gebracht kan worden. De resultaten bevestigden onze vermoedens en alle puppy's zijn vrij van levershunt verklaard.

25 november 2022

The world is ours to explore


De zevenling (zie V-nest Colette en Theunn) is 4 weken oud geworden en ze doen het voortreffelijk. Hun pretpark is ondertussen al verdubbeld zodat ze met heel veel toeters en bellen op verkenning kunnen. Ook zetten ze langzaamaan de stap naar vast voedsel en dat gaat fantastisch. Wat geniet ik toch van deze zeven schatjes want allen willen graag geknuffeld, vertroeteld... worden. Dat wordt een geweldige schoolvakantie


30 oktober 2022

IDS Lovanium


Marie ging gisteren op stap naar de Brabanthallen te Leuven, daar spreidde ze vol enthousiasme haar kwaliteiten en ondernemend karakter ten toon.

De keurmeester had Marie direct in zijn vizier en ze behaalde dan ook de eerste plaats in de open klasse teven. Daarna won ze de strijd voor de titel van beste teef van het ras Jack Russell Terriërs (BOS), verkreeg ze een CAC/CACIB en een Crufts kwalificatie.! Dit doet ons dan ook dromen over het komende jaar 2023.


 • 1st place with excellent
 • BOS - CAC/CACIB
 • Crufts qualification
 • Mähönen Markku (FI)

29 oktober 2022

Health has its science

Ook al hadden we het vermoeden omdat we de gezondheid van de ouderdieren hoog in het vaandel dragen, is het toch altijd een hele geruststelling als je een prachtig ECVO-verslag krijgt. Dat hebben Renée en Billie knap gedaan en zodoende heeft Lucienne de gezonde genen van hen geërfd. Met dank aan oogspecialiste Gerlinde Janssens.

23 oktober 2022

Twice the giggles, double the fun. It's time to celebrate you because you're turning two

Wat vliegt de tijd toch ongelooflijk snel want vandaag mag de vierling van Renée en Hummer (zie T-nest Renée en Hummer) twee kaarsjes uitblazen. Elke dag geniet ik van m'n lieve Germaine en vanop de zijlijn kan ik meegenieten van de avonturen en verhalen van de andere drie hartendiefjes, die allen zijn uitgegroeid tot prachtige én gezonde Jack Russell Terriërs.


Laat jullie maar eens goed verwennen op jullie verjaardag en op naar een fantastisch nieuw levensjaar vol onvergetelijke avonturen! Gelukkige verjaardag van ons allemaal! 


21 oktober 2022

Hello, nice to meet you!


De zevenling (zie V-nest Colette en Theunn) is nu 17 dagen oud en ze zijn klaar om de wereld te verkennen met al hun zintuigen. Met hun oortjes en oogjes tasten ze naar hartenlust hun omgeving af en ze kruipen dan al vlot door hun nest. Allen zijn weer goed aangekomen qua gewicht aangezien drinken aan de melkbar, naast dromen van avontuur, hun favoriete bezigheid is. Ook hun neusjes, lippen... zijn al prachtig gepigmenteerd. Wat is het toch telkens een droom om zo te mogen genieten van de zorgeloze puppy's.

17 oktober 2022

DS HRV Halloween show


Ook Lucienne was vandaag van de partij en wat straalde ze tijdens haar tweede show in haar leven. Ze vond het helemaal geweldig om te paraderen en met haar ondeugende looks kon ze menig harten sneller doen slaan. Ze behaalde de eerste plaats in de minor puppy klasse teven met de beoordeling 'veel belovend' en werd dan ook de beste minor puppy van het ras. Tevens mocht ze ook lovende woorden van de vriendelijke keurmeester in ontvangst nemen, waarvoor dank!

De pret was nog niet gedaan want ook in de erering stond ze haar mannetje en gedroeg ze zich alsof ze nooit iets anders had gedaan. Als kers op de taart werd ze ook nog eens de derde beste minor puppy van alle rassen.

Woorden schieten te kort hoe fier ik ben op m'n kleine meid. Papa Billie bleef thuis maar bij thuiskomst heeft hij z'n dochter (en zus) met veel enthousiasme onthaalt met een speelpartijtje. Ook mama Renée straalt van trots want haar ene dochter werd vandaag de beste minor puppy en haar oudere zoon werd de beste Jack Russell van de dag. Het wordt hoog tijd dat we haar ook weer klaarstomen om op show te gaan .

 • 1st place with very promising in minor puppy - BOB Minor Puppy
 • 3th BIS Minor Puppy
 • Hildeward Hoenderken (NL)


15 oktober 2022

DS HRV Halloween show


Marie ging vandaag samen met Lucienne op show in Genk en wat deed ze het formidabel. Naast een geweldig gezelschap liet ze zichzelf ook van haar mooiste kant zien in de ring. Daarom kreeg ze de beoordeling 'uitmuntend', behaalde ze de tweede plaats in de open klasse én de RCAC. Wat is ze toch een heerlijk hondje!

Vandaag kreeg ik ook nog een prachtige foto van de koppelklasse met haar broertje (tijdens de vorige show). Ik vond deze te leuk om niet te delen

 • 2nd place in open class with excellent
 • keurmeester: Hildeward Hoenderken (NL)


15 oktober 2022

A puppy is as pure as an angel and fresh as a blooming flower


De zevenling is nu één week oud en wat doen ze het goed. Ze liggen steeds heel tevreden te soezen bij hun mama en zijn nu al fan van aaitjes door hun 'baasje'. Ook zijn ze inmiddels al in gewicht verdubbeld en beginnen ze al heerlijk rond te kruipen in hun nestje en zelfs hun neusjes zijn al bijna helemaal zwart van het pigment. Het is telkens prachtig om de wonderen van moeder natuur te mogen bewonderen.

Meer informatie over deze puppy's kan u op V-nest Colette en Theunn vinden. 


09 oktober 2022

The wonders of nature are endless


Op 1 oktober 2022 is de zevenling geboren. Zowel moedertje Colette als haar zeven kids verkeren in optimale gezondheid. Het kersvers gezinnetje geniet nu in alle rust van dit pril geluk.

Alle zeven puppy's lijken wel een kopie van mama Colette en hebben dan ook een mooi bruin hoofdje, witte snoet en witte bles. Deze keer zijn de geslachten mooi verdeeld want er zijn 4 meisjes en 3 jongens. Zoals je op de foto kan zien, is de melkbar 24/24 geopend en iedereen is dan ook al in gewicht aangekomen.

Wat gaan we weer genieten van deze mooie tijd!


02 oktober 2022

Vandaag zijn we naar DAP Zandvliet gegaan voor een volledige check-up van het aanstaande moedertje én een RX-foto van haar buikje. Colette blaakt van gezondheid en is in tip top conditie verklaard door de dierenarts. Ook op de foto bleek dat Colette binnenkort weer een fiere mama van verschillende deugnietjes mag zijn. We tellen de dagen af tot het moment daar is, maar nu genieten we nog van alle rust samen met Colette.

26 september 2022

Be grateful, slow down and enjoy life


Vandaag is het geweldig najaarsweer en dan genieten de hondjes zienbaar van de zonnestralen. Colette doet het al wat rustiger aan maar ze laat zich soms nog verleiden tot een race-en spelpartij.


Op haar troon in de zetel ligt ze vaak te dagdromen over haar volgende overheerlijke snack en ze blaakt van gezondheid.

Wat zijn we weer benieuwd welke wondertjes er ter wereld zullen komen. Nog enkele weken aftellen en kleine schatjes zijn er... 


Zie V-nest 'Colette en Theunn' voor meer informatie. 

19 september 2022

It's the rainy days that bring the rainbow


Terwijl het buiten pijpenstelen regent, liggen we languit in de zetel na te genieten van een heel gezellige showdag. Vandaag ging ik samen met Marie richting Maastricht en tijdens de show behaalde ze de derde plaats met de beoordeling 'uitmuntend'. Ook kreeg ze er een prachtig keurverslag bij waarbij haar sterke punten in de verf werden gezet.

 • 3th place with excellent in open class
 • keurmeester: Hans Stigt (NL)

18 september 2022

Teamwork makes the dream work


Vandaag nam Lucienne onder begeleiding van haar papa Billie en tante Marie voor de eerste keer deel aan de showwedstrijd van Genk LKV. Het was direct een schot in de roos!


Billie behaalde de 3de plaats uitmuntend in de open klasse reuen. Marie deed er nog een schepje bovenop en behaalde de 2de plaats uitmuntend in de open klasse teven. Als kers op de taart behaalde Lucienne de 1ste plaats bij de minor puppy teven en werd ze ook de beste minor puppy van het ras.


Na de gehele raskeuring bleek ook dat Billie en Marie het beste koppel van de Jack Russell Terriërs waren en dat de drie musketiers samen ook nog eens de beste groep van het ras waren.


Ook in de erering vielen we in de prijzen. Lucienne werd uitgeroepen als één van de zes mooiste minor puppy's van alle rassen én het trio werd als klap op de vuurpijl ook nog eens de beste groep van de hele show. Woorden schieten tekort om te omschrijven hoe fier ik ben op deze 3 kleine deugnietjes.

11 september 2022

The party has just begun, these little darlings are turning one


Vandaag zijn deze zeven kleine deugnietjes één jaar geworden. (zie U-nest: Colette & Hummer) Allen zijn ze uitgegroeid toch ondeugende, levenslustige, nieuwsgierige, speelse en lieve knuffelbeertjes.

Tijdens hun eerste levensjaar hebben ze al tal van mooie herinneringen samen met hun baasjes gemaakt: uitstapjes naar de zee, verhuis naar Spanje, boottochtjes, fantastische wandelingen, jacht in eigen tuin, op vakantie met het vliegtuig, zwempartijtjes.... Wat is het toch fantastisch om hun rijk gevuld leventje te mogen opvolgen!

Gelukkige verjaardag aan deze prachtige zevenling en vele knuffels van mama Colette en mezelf! 


28 juli 2022

Tijdens dit tropische weer verblijven de puppy's vaker binnenhuis om zo de koelte van de tegels op te kunnen zoeken. Maar af en toe wagen ze zich in de tuin zodat ze naar het toilet kunnen. Naast winkelbezoekjes, kermisgeluiden, ritjes doorheen het verkeer in hun buggy... kunnen ze nu ook het zwembadje afvinken op hun socialisatie-to-do-lijstje. Wat hebben ze er weer vangenotenén nu kunnen ze weer helemaal afgekoeld binnen verder spelen.


18 juli 2022

CACS Le Quesnoy


Na een rustpauze gingen we vandaag weer op show. Terwijl mijn moeder voor de puppy's zorgde aan het thuisfront, heb ik genoten van m'n dagje vakantie samen met Germaine!

Het was een gezellige show midden in het groen en geweldig georganiseerd door Club Sint-Hubert du Nord van Frankrijk.

Onder het goedziend oog van Franse keurmeester Richard Calloch behaalde Germaine de 1ste plaats in de tussenklasse en werd ze daarna ook nog eens de beste teef van het ras. Met een CACS en een uitmuntend keurrapport op zak blikken we terug op een geweldige dag!

* 1st place intermediate class with excellent

* CACS & BOS

* Richard Calloch (FR)

09 juli 2022

Een gezonde geest in een gezond lichaam


Vandaag was het tripje naar de dierenarts gepland. Met z'n allen de auto in, een ritje met de buggy en dan enthousiast goedendag zeggen bij de dierenarts. Met trots kan ik zeggen dat ze allen in tip top conditie zijn én dat ze een perfecte gezondheidsscore hebben behaald!
Nu liggen ze moe maar voldaan te soezen in hun rennetje. Wat hebben Renée en Billie dat goed gedaan!

Bedankt aan DAP Zandvliet BVBA voor de liefdevolle zorgen!

07 juli 2022

Be as joyfull as a rainbow 

De vijfling is bijna 6 weken en wat genieten we van elkaar! Na het eten, slapen... gaan ze al als volleerden naar het toilet en daarna spelen ze vol levensvreugde.

Ze zijn echt het potje goud aan het einde van de regenboog! Hun witte vacht weerkaatste zelfs de vrolijke kleurtje.

06 juli 2022

Op reis rond de wereld


De kleine lieverdjes genieten van hun ontdekkingsreis doorheen de tuin. Nieuwe geluiden, geurtjes... : wat valt er veel te beleven. Ook zijn ze allen al gestart aan de zindelijksheidstraining: vroeg begonnen is immers al half gewonnen!


01 juli 2022


Samen eten is toch zo gezellig!


De vijfling hebben weer een grote stap in hun leventje gezet want ze eten nu allemaal uit een bordje. Natuurlijk is het dessertje van mama Renée nog steeds hun favoriete gerechtje.

Ze zijn nu 4 weken oud en wat zijn ze al gegroeid. Soms zou ik de tijd willen stilzetten want het gaat veel te snel.

23 juni 2022

Alle zintuigen van de vijfling staan op scherp en ze zijn nieuwsgierig om hun omgeving te verkennen. Het sport en spel is ook begonnen in de puppyren. Wat ben ik toch weer helemaal verliefd op deze wondertjes! 


17 juni 2022

De ogen zijn de vensters naar de ziel.

 

Vandaag (op een leeftijd van 13 dagen) zijn de oogjes van deze knapperd open gegaan, zijn zusje en broertjes beginnen er ook aan. Wat is dat toch een speciaal moment om in elkaars ogen te verdrinken!

06 juni 2022

Puppies are the link to paradise


De vijfling zijn vandaag 11 dagen oud en ze doen het fantastisch. Allen hebben de kaap van 500g al bereikt, hun neusje beginnen al mooi te pigmenteren én ze beginnen al tekenen te geven dat we weldra in elkaars ogen kunnen kijken. Wat ben ik toch fier op Renée en Billie dat ze zo'n gezonde en mooie puppy's ter wereld hebben gebracht. Wij zijn helemaal verliefd op ze!

04 juni 2022

'Me Little Jack Russell' van Richie Kavanagh


Vandaag kwam ik deze video op Youtube tegen en ik moet zeggen het heeft direct een lach op mijn gezicht getoverd. Een echte oorwurm is het liedje 'Me Little Jack Russell' want eenmaal je dit hoort, zing je het heel de dag! 


28 mei 2022

New life is like the beginning of all things: wonder, hope and dreams of possibilities 


Eén dag voor Hemelvaart bracht Renée deze schattige vijfling ter wereld. Als een geschenk van God zijn ze allen prachtig getekend, gezond en gulzig aan de melkbar. Wat zijn we weer blij met de 4 jongens en 1 meisje!

Met dank aan DAP Zandvliet BVBA voor de geweldige professionele zorgen én de ortomoleculaire therapeuten van Wildebeest voor de nutritionele begeleiding van moedertje Renée en de puppy's!


Voor meer info: V-nest Red Princess Renée The Dutch Jacks en The Four-Leaf Clover Billie The Dutch Jacks

 

26 mei 2022

Schoonheid komt van binnenuit! 


Vandaag zagen we de puppy's alvast op foto en wachten we nog even voordat we ze in real life mogen bewonderen. We staan dan ook in volle paraatheid tot het moment dat moeder natuur beslist om de geboorte in gang te zetten.


Voor én gedurende de zwangerschap krijgt moedertje Renée hoogaardige voeding die compleet én aangepast is aan de zwangerschap, dit alles gebeurt onder begeleiding van een erkende orthomoleculaire therapeut.


Hierdoor krijgen de puppy's al vanaf de verwekking de nodige voedingsstoffen zodat hun lichaam, hersenen, organen... in optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen. Echte schoonheid en een perfecte gezondheid komt immers van binnenuit tot zijn recht.


Tijdens het controlebezoekje aan de dierenarts bleek wederom dat zowel moedertje Renée als de puppy's in tip top gezondheid verkeren. 

20 mei 2022

Expecting a fuller heart, a happier home and brighter future


Enkele weken geleden hadden Billie en Renée een amoureuze date. Vol enthousiasme kan ik nu van de daken schreeuwen dat er puppy's op komst zijn!


Mama Renée krijgt alle liefde, rust en zorg, daar kan ze absoluut van genieten. Haar buikje is al mooi rond aan het worden en met nieuwsgierigheid tel ik de weken af totdat de kleine wondertjes ter wereld komen.


Voor meer informatie zie V-nest: Renée en Billie

30 april 2022

 Championnat de France & European Dogshow

Samen met Billie & Marie gingen we Parijs onveilig maken. We hebben ons geweldig geamuseerd en zijn blij om de Benelux te mogen vertegenwoordigen op het Frans én Europees Kampioenschap!

Vanuit alle hoeken van de wereld kwamen de Jacks naar Frankrijk. Spijtig genoeg kregen we geen plaatsing maar het maakt ons vastberadener voor de toekomst.


 • JOVANOVIC NEMANJA (RS)
 •  HEIKKINEN LEHKONEN PAULA (FI)

23 & 24 april 2022

IDS Brabo (Antwerpen)


Al sinds z'n geboorte zijn we een onafscheidelijk team. Billie heeft een ongelooflijke 'will to please' en is een echte knuffelbeer. Naast z'n hart van goud is hij ook nog eens een prachtige charmeur.

Tijdens de tentoonstelling werd hij 2des in de open klasse. Maar het voelde als de eerste plaats aangezien we ook enorm fier zijn op Theunn (de zoon van Renée) die de 1ste plaats bemachtigde en BOB (de beste Jack Russell Terriër) werd!

 • 2nd place in open class
 • S. Walsh (IE)

10 april 2022

IDS Brabo (Antwerpen)


Marie ging gisteren samen met haar broertje op stap en ze behaalde met haar showallures de 1ste plaats in de open klasse. Met haar charmes wist ze menig mensen te charmeren, wat is het toch ook een schatje!


 • 1st place in open class with excellent (RCAC + RCACIB)
 • S. Walsh (IE)

10 april 2022

Twice the fun and double the love 

De zevenling van Colette en Rocco is vandaag twee jaar geworden! Allen doen het geweldig bij hun fantastische baasjes en ze beleven dan ook samen met hen de leukste avonturen. Laat het extra verwendagje maar beginnen ;) 


Uit dit nestje wonen Billie en Marie bij ons thuis.


Gelukkige verjaardag aan iedereen! 

08 april 2022

IDS KV Rijnland


Vandaag liep Germaine als een professional door de ring, ze had er echt zin in en daardoor behaalde ze ook de 1ste plaats in de tussenklasse. Ik ben dan ook bijzonder fier op haar! 


 • 1st place in intermediare
 • Pauline Van de Lans- Zaalberg (NL)

26 maart 2022

IDS Eindhoven 


Germaine behaalde de eerste plaats in de tussenklasse met de beoordeling 'uitmuntend'. Daarna bemachtigde ze op een leeftijd van 15 maanden ook nog eens de Cacib en Rcac. Haar broertje Theunn stootte zelfs door tot de beste Jack Russell Terriër van het ras. Wat ben ik toch fier op hem! 


Bedankt aan keurmeester Hildeward Hoenderken (NL) voor de liefdevolle keuring.


 • 1st place with excellent in intermediair class
 • CACIB + rCAC
 • Hildeward Hoenderken (NL)

05 februari 2022

Met talent win je de wedstrijd maar met een geweldig team win je het kampioenschap! 


Eindelijk is het officieel en kreeg Germaine haar Belgisch Jeugdkampioenstitel 2021 in de postbus. Door haar geweldige karakter, oogverblindende looks, optimale gezondheid... heeft zij ondanks de vele afgeschafte wedstrijden (vanwege Covid-19) toch voldoende punten behaald. Zodoende zette ze als jeugdhond een fantastische prestatie neer in het jaar 2021. 


20 januari 2022

Het geheim van gezondheid schuilt in harmonie. 


Vandaag ging Germaine op pad voor het patella-luxatie onderzoek. Na een deskundige keuring kunnen we met fierheid melden dat Germaine haar knieën tip top in orde zijn! Ze behaalde de perfecte score van graad 0 aan zowel de linkse als de rechtse kant.

De knieschijven van Germaine zitten dus met andere woorden op de juiste plaats en zijn perfect aangehecht in haar lichaam. Dit is het resultaat van jarenlange selectie op gezondheid van onze Jack Russell Terriërs. Onder het motto 'meten is weten' doorlopen al mijn honden verschillende onderzoeken.  

22 december 2021

HOPKONINGIN van het jaar 2021


IDS Wieze 


Sinterklaas had wel een heel speciaal cadeautje voor Marie in petto. Marie behaalde immers in de open klasse de eerste plaats waarna ze de CAC kon bemachtigen. Daarna ging ze de strijd aan met m'n Germaine en werd ze tenslotte de beste teef van het ras 'Jack Russell Terriër'. Sinds vandaag draagt Marie ook de titel van Hopkoningin.


Samen met haar broertje Billie werd ze het beste koppeltje van het ras. Als kers op de taart vervoegde Germaine hen ook en zo werden ze nog eens de beste groep van het ras 'Jack Russell Terriër'. Spijtig genoeg konden we niet naar de erering want Marie staat op haar hoogtepunt van de loopsheid

 • 1st place with excellent in open class and CAC
 • Best of Opposite Sex
 • Best Couple jrt together with brother Billie
 • Best Group jrt together with Billie and Germaine

5 december 2021

HOPPRINSES en BELGISCH JEUGDKAMPIOEN van het jaar 2021


IDS Wieze


Op de laatste show van het jaar kon Germaine het felbegeerde punt voor de Belgische jeugdtitel op haar naam schrijven. Ze behaalde in de jeugdklasse de eerste plaats met uitmuntend. Vanaf heden draagt Germaine ook de titel van Hopprinses. We blikken dan ook heel fier terug op haar mooie 'jeugd'carrière! Nu eerst genieten van de feestdagen en hopelijk kunnen we volgend jaar dan weer van start gaan.


Samen met Billie en Marie werd ze ook de beste groep van het ras. Spijtig genoeg konden we niet naar de erering gaan aangezien Marie op haar hoogtepunt van de loopsheid staat.


 • 1st place excellent in junior class
 • Best Group jrt together with Marie and Billie
 • BELGIAN JUNIOR CHAMPION
 • Judge: Jussi Liimatainen (FI)

5 december 2021

IDS Wieze

Billie ging deze keer weer mee op stap. Omdat hij een echte man is geworden, nam hij dus deel in de open klasse reuen. Daar behaalde hij de eerste plaats met zeer goed. Toen we de ring in gingen, viel er een groot bord met een knal, net voor onze neus, op de grond. Enkele seconde later zou het een ander verhaal geweest zijn... We moesten dus even de schrik van ons lijf afschudden maar zoals je kan zien is mijn lieve teddybeer weer enthousiast en klaar voor wat dan ook.

Samen met z'n zus Marie werd hij het beste koppeltje van het ras 'Jack Russell Terriër'. Als kers op de taart vervoegde Germaine hen ook en zo werden we nog eens de beste groep van het ras. Spijtig genoeg konden we niet naar de erering want zusje Marie staat op haar hoogtepunt van de loopsheid 

 • 1st place very good in open class
 • Best Couple jrt together with sister Marie
 • Best Group jrt together with Marie and Germaine
 • Judge: Jussi Liimatainen (FI)

5 december 2021

Belgian Top Terriër Show


Vandaag gingen we met de jonge dames op stap naar de Belgische Top Terriër Show te Kortrijk. Germaine (rechts op de foto) behaalde de 1ste plaats in de jeugdklasse. Nog één puntje te gaan voor haar jeugdkampioenstitel .


Marie wist vandaag de 2de plaats in de tussenklasse te veroveren. Als jongste telg in de klassen voor volwassen honden heeft ze dit dus voortreffelijk gedaan.


Broertje Theunn (puppy uit T-nest Renée en Hummer) deed er nog een schepje bovenop. Hij werd immers de beste jeugdhond van de Jack Russell Terriërs én van de gehele Top Terriër Show. 


Met dank aan keurmeester Hans Van Den Bergh (NL).

20 november 2021

Maneblusserscup

Na een welverdiende rust ging Germaine vandaag weer aan het werk. Tijdens de wedstrijd liet ze zich van haar beste kant zien en kon ze daardoor de 1ste plaats met de beoordeling uitmuntend in de jeugdklasse behalen. Daarna stootte ze zelfs door tot de beste teef van het ras en werd ze BOS.

Haar broertje Theunn liep dit weekend zelfs twee dagen de pannen van het dak. Op zaterdag paradeerde hij op Nederlandse bodem te Bleiswijk. Daar kon hij de 1ste plaats als jeugdreu, de beste jeugdhond en de RCAC in de wacht slepen. Op zondag deed hij er nog een schepje bovenop want hij werd de beste Jack Russell Terriër van de dag en daarna stond hij zelfs op het podium als de beste hond uit de groep 3 'terriërs'.

Je kan dus wel stellen dat moeder Renée en vader Hummer hun knappe allures en rasspecifieke eigenschappen hebben doorgegeven aan deze twee kanjers uit het T-nestje

The Best Of Luck Germaine The Dutch Jacks

 •  1st place with excellent in junior class - BOS 
 •  Norman Deschuymere (BE)

Theunn The Dutch Jacks

 •  1st place with excellent in junior class - Best Junior - BOB 
 •  1st place BIS group 3
 •  Norman Deschuymere (BE)

07 november 2021

The party has just begun, the fabulous four are turning one 

De tijd vliegt voorbij en deze vier schatjes zijn vandaag één jaar geworden! Allen hebben al een jaar vol avontuur, liefde en ontdekkingen achter de rug. Op naar een volgend nieuw levensjaar met nog meer likjes, aaitjes, deugnieterij...

Mama Renée en ikzelf zijn ook bijzonder fier op hun oogverblindende buitenkant en gouden binnenkant! Gelukkige verjaardag. 

Voor meer informatie zie: T-Nest Renée en Hummer en Germaine


21 oktober 2021

Beauty and brains 

Marie deed vandaag mee aan de gehoorzaamheidsovergang van klasse A naar B. Daarvoor moest ze verschillende proeven afleggen.

Met vlag en wimpel is ze geslaagd want ze behaalde maar liefst een score van 87 op 90! Zo zie je maar... een Jack Russell Terriër is ook gehoorzaam als ze de nodige training krijgt. 

17 oktober 2021

IDS Maastricht


The Poppy Marie The Dutch Jacks ging als een speer door de showring vandaag. Ze behaalde de eerste plaats met uitmuntend in de tussenklasse. Daarna versloeg ze zelfs alle andere teven van verschillende leeftijden en werd ze zo de beste teef van het ras 'Jack Russell Terriër'. Hiermee sleepte ze haar eerste kampioenspuntje Cac-Cacib in de wacht. 


Ook Teunn The Dutch Jacks liep de pannen van het dak waardoor hij het tot de beste Jack Russell schopte.

Renée en Colette zijn fiere mama's van dit duo en ik stond de hele dag te glunderen van trots.


Germaine en Billie behaalde deze keer beiden de tweede plaats met de beoordeling zeer goed. Ook zij deden het geweldig en ik ben dan ook benieuwd wat de toekomst brengt!

 • Gabriela Van Ruiten-Hajnova (CZ)
 • 1st place with excellent in intermediaire, BOS, Cac-Cacib

26 september 2021

The best way to predict the future is to create it


De puppy's zijn vandaag met z'n allen op bezoek geweest bij de dierenarts voor de chip, inenting en controle van de gezondheid. Ze waren allen nieuwsgierig en heel flink.


De combinatie van Colette met Hummer is duidelijk geslaagd. Want als zeg ik het zelf: ze zijn oogverblindend met een heerlijk karakter als kers op de taart. De gezonde genen van hun ouders hebben ze ook geërfd want ze zijn allen in tip top conditie verklaard. Na een lange siësta genieten ze nu van het mooie nazomerweertje.


Dank aan dierenartspraktijk Zandvliet voor de goede zorgen!

10 september 2021

Double Championnat de France 


Marie en Billie gingen voor de eerste keer op een groot buitenlands avontuur en ze deden het fantastisch! Op beide dagen behaalden het olijke duo fantastische resultaten op het tweedaagse Frans kampioenschap! 


Billie wist op beide dagen de eerste plaats te behalen met de beoordeling uitmuntend in de tussenklasse. Naar Franse gewoonte werd hij ook helemaal opgemeten en met trots kan ik zeggen dat hij helemaal conform de rasstandaard is. 


Marie ging op beide dagen de strijd aan in een zeer grote jeugdklasse en zij wist dankzij haar showallures telkens de tweede plaats te bemachtigen. 


Met deze topresultaten zijn we bijzonder fier dat we het land België zo fantastisch op de kaart hebben gezet in Frankrijk. 


 • Billie: 2 times 1st place with excellent in intermediaire
 • Marie: 2 times 2nd place with excellent in junior classes
 • M. Rajic Branislav (SI) & M. Escoffier Jean-Louis (FR)

4 & 5 september 2021

IDS Antwerp Dog Show


Marie zorgde met haar optreden het gevoel van de zevende hemel. Tijdens de raskeuring werd ze uitgeroepen tot beste jeugdhond van de Jack Russell Terriër.

Daarna werd ze samen met broer Billie bestempeld als het beste Jack Russell koppeltje van de dag. In de erering plaatste dit duo zich zelfs als één van de zes mooiste koppeltjes van alle rassen.

Als kers op de taart kon ze in de erering, als kleinste van de een grote groep jeugdhonden, ook nog eens de tweede plaats van beste jeugd teef van alle rassen bemachtigen. Gevoelens van euforie, fierheid... omschrijven maar voor de helft hoe gelukkig ik ben!

 • 1st place with excellent + Junior BOB + best couple JRT
 • Ring of honour: selected 6 best couples + 2nd best junior bitch
 • Monique Van Brempt (BE)
 • Carine Roobrouck (BE)
 • Andrew Beare (IE)

22 augustus 2021

IDS Antwerp Dog Show 


Billie charmeerde dankzij z'n enthousiast en liefdevol karakter menig mensen. Ook in de ring kon hij zijn showallures etaleren waardoor hij de eerste plaats als jeugdreu kreeg van een terriėrspecialist.

Samen met z'n zusje Marie werd hij bestempeld als het beste Jack Russell koppeltje van de dag. In de erering plaatste dit duo zich zelfs als één van de zes mooiste koppeltjes van alle rassen!

 • 1st place with very good (junior dog) + best couple JRT + Selected 6 best couples in the ring of honour
 • Monique Van Brempt (BE)
 • Carine Roobrouck (BE)

22 augustus 2021

A mother is like a flower, each one beautiful and unique


Tijdens moederdag kwamen de kinderen van mijn zus op bezoek. Ogen en handjes kwamen ze tekort om met de kleine puppy's kennis te maken. Hiermee hebben de puppy's ook weer een volgende stap in hun socialisatie gezet en ze deden het allen heel braaf en dapper.


15 augustus 2021IDS Pinkstershow Gorinchem 


Billie zette vandaag zijn beste beentje voor en kon door zijn enthousiast en blij karakter het hart van de keurmeester veroveren. Hij behaalde in de jeugdklasse de tweede plaats met de beoordeling uitmuntend en een mooi keurrapport.

 • 2nd place with excellent in junior class
 • Colette Muldoon

(Happy dog - good teeth, lips and pigment - good neck, topline and tail - straight front - deep chest - good coat and texture)


Marie deed op de leeftijd van 17 maanden haar eerste optreden in de tussenklasse. Dit deed ze voortreffelijk en zette zo haar verdere carrière direct fantastisch in. Met haar vrolijk en onbevreesd karakter bemachtigde ze als jongste dame van het volwassen gezelschap een 1ste plaats met de beoordeling uitmuntend/RCAC-RCACIB en een prachtig keurrapport.

 • 1st place with excellent
 • RCAC-RCACIB in intermediate class
 • Colette Muldoon

( Compact body, correct bone, good head with correct stop, lovely ear set, good teeth/lips and pigment, good coat and texture, good movement coming and going)

08 augustus 2021

IDS Pinkstershow Gorinchem


Germaine deed op een leeftijd van negen maanden haar allereerste intrede in de jeugdklasse. Ze deed het voortreffelijk als jongste jeugdhond tussen zo'n grote groep en behaalde dan ook een tweede plaats met uitmuntend en een prachtig keurrapport. Een mooie toekomst staat op mijn geluksbrenger te wachten.

 • 2nd place with excellent in junior class
 • Colette Muldoon

(Lovely compact body with correct bone, moved and handled well, correct teeth and bite, lovely dark eyes and rims, good lenght of muzzle, good angulation)

08 augustus 2021

Genes are like the story and DNA is the language that the story is written in 


Een tijd geleden zijn er een heleboel nieuwe testen voor de JRT op de markt gekomen, deze heb ik dan ook laten onderzoeken bij Colette. Ik kan met fierheid zeggen dat mijn lieve deugniet met vlag en wimpel is geslaagd en haar gezonde genen doorgeeft aan al haar kinderen.

ECVO: Free of all hereditary eye diseases

Patella Luxation: Free - Grade 0 on both sides

DNA-tests: FREE - NORMAL

* H423 - SCID JTR

* H724 - L2-HGA

* H804 - Cerebellaire Ataxie / NCL-A

* H811 - Hyperuricemie (HUU)

* H849 - PLL

* H485 - Congenitaal Hypotyroidisme (CHG) 2

* H488 - Congenitaal Hypotyroidisme (CHG)3

* H492 - Hyperkeratose, palmoplantair

* H509 - Polycysteuze Nieren (PKD1)

* H360 - Galblaas Mucocelie

* H363 - Hyperkeratosis, epidermolytisch

* H357 - Cone Rod Dystrofie 1 (crd1)

* H358 - Cone Rod Dystrofie 2 (crd2)

* H699 - Erfelijk Cataract 2 (HC) - HSF4

* H744 - vWD Type III

* H303 - Spinocerebellaire Ataxie

* H312 - Craniomandibulaire Osteopathie 

28 juli 2021

Lucky number seven


Vandaag zagen de zeven puppy's van Colette en Hummer het levenslicht. De bevalling verliep vlekkeloos en moedertje Colette zorgt heel liefdevol voor haar kroost. Het genieten van het wonder van moeder natuur kan beginnen. Stuk voor stuk blaken ze van gezondheid en als kers op de taart zijn ze allemaal nog eens heel mooi getekend met een diepbruine kleur. God schiep de wereld in zeven dagen maar heeft de verfborstel ook voor deze puppy's gehanteerd.

26 juli 2021

DS Gent- Jongehonden- en veteranendag 


Terwijl ik Colette nauwlettend in het oog houd vanwege haar nakende bevalling hielpen Leon en Lynn mij uit de brand om toch enkele honden te laten stralen op de show. Ik ben hen ongelooflijk dankbaar voor de vriendschap en de fantastische handling van m'n twee kapoenen.

Billie deed zijn naam 'het klavertje vier' alle eer aan en werd de beste jeugdhond én beste Jack Russell Terriër van de dag. Hiermee maakte hij zijn moeder Colette heel fier! Ook vind ik het bijzonder knap van hem om telkens zo gehoorzaam, enthousiast en vriendelijk te zijn (ook als z'n baasje nergens te bespeuren is).

 • 1st place with excellent
 • BOB junior
 • BOB
 • Ricky Lochs-Romans (NL)

25 juli 2021

Downloading... Puppies in progress 

Terwijl de puppy's zich in een achtbaan wanen, geniet Colette nog van de laatste dagen van haar zwangerschap. Op het dekentje in de zetel is haar favoriete plaats waar ze vaak een schoonheidsslaapje doet, de werpkist is ook al goedgekeurd door haar en lekker eten kan haar nog steeds bekoren. In spanning tellen we de dagen af...


22 juli 2021

IDS Outdoor Zeeland 


Vandaag maakte de wereld kennis met junior Marie. Voor diegenen die haar al kenden, was het geen geheim: ze verovert je hart met één blik. Vandaag liet ze dankzij haar temperament, uitstraling en showallures menig mensen even omkijken. Zelfs de keurmeester viel als blok voor haar waardoor ze triomfeerde in de showring en beste jeugd werd.

Een welgemeende dankjewel aan de keurmeester voor een onvergetelijke dag, de liefdevolle keuring en het mooie keurverslag.

 • 1st place junior with excellent & BOB junior
 • Wim Wellens (NL)
 • 14 months old

04 juli 2021

IDS Outdoor Zeeland 


Germaine was tijdens haar showdebuut totaal niet onder indruk van het hele spektakel. Ze voelde zich zienbaar als een vis in het water, met als gevolg dat haar speels terriërkarakter de bovenhand nam tijdens het lopen. Ze maakt van elke dag een feestje en daarom zijn we ook zo dol op haar.

Een welgemeende dankjewel aan de keurmeester voor een onvergetelijke dag, de liefdevolle keuring en het mooie keurverslag.

 • 2nd place puppy with very promising
 • Wim Wellens (NL)
 • 8 months old


04 juli 2021

IDS Outdoor Zeeland 


Billie was zoals altijd weer zijn vrolijke zelve. Zijn staartje draaide dan ook overuren van blijdschap. Tijdens het poseren voor de keurmeester kon hij nog net zijn enthousiasme intomen met als resultaat dat hij stond als een plaatje. Hij heeft een ongelooflijke 'will to please' dat zowel op show- als op gehoorzaamheidsgebied een meerwaarde is.

Een welgemeende dankjewel aan de keurmeester voor een onvergetelijke dag, de liefdevolle keuring en het mooie keurverslag.

 • 2nd place junior with excellent
 • Wim Wellens (NL)
 • 14 months

04 juli 2021

The way to obedience is finding a way to connect with your dog from the heart 

Na een laattijdige start op de hondenschool vanwege de maatregelen tegen Covid-19 is Billie op een korte termijn al ver geraakt. Vandaag deed hij immers zijn examen voor de overgang naar klasse B en scoorde daarbij geweldig. Enkel bij het bevel 'voet' dacht hij even dat het een showtraining was .

Elke training met hem geeft me zo'n fier gevoel want al sinds zijn geboorte zijn zijn oogjes gefocust op mij. De band die we samen hebben is onbetaalbaar.


13 juni 2021